Monicas vardag!

Alla inlägg under december 2008

Av Monica - 20 december 2008 16:53

Idag har vi varit på stan och köpt det sista i julklappsväg, oj, att det finns så mycket folk i lilla Piteå, men det flöt på rätt bra ändå.

Man blir hungrig av att shoppa, så nu väntar jag in en god middag som är på spisen och i ugnen, idag blir det helstekt fläskfilé med en pepparsås, smörstekta champinjoner och baconpotatis, det är mitt eget påhitt, jag strimlar rå,skalad potatis på det grövsta i matberedaren, strimlar även en stor lök, sätter det i ugnssäker form tillsammans med 1-2 pkt bacon klippt i småbitar, saltar och pepprar och häller lite soya och matolja över, blandar ihop och rör nån gång då och då....det sköter sig i ugnen på ca 225 grader, det är mumsigt kan jag lova,prova gärna!


Gubben han sitter i soffan och ser på hockey , så han släckte ner mitt radioprogram som jag lyssnar på datorn dagarna i ändå nu...www.julradio.se  De spelar bra och varierad julmusik!

Själv så gillar jag absolut inte hockey, tycker det är vansinnigt tråkigt och lever bara om...Men smaken är ju olika, och jag är nog mer ovanlig som INTE gillar hockey tror jag...

Nu ska jag gå och checka maten, det skriker i lilla magen...


Kram Monica

Av Monica - 18 december 2008 20:58

Nu är det bara 6 dagar kvar till julafton, längtar faktiskt, blir mysigt...Tror att jag ska köpa en bingolott och sitta med barnen och spela uppesittarekvällen, hm, om nu tre tonåringar tycker det är inspirerande att sitta uppe med morsan framför tv:n, en stund kanske jag kan locka dom iaf... I helgen måste jag koka knäck, för det är ett måste på uppesittarekvällen.

Idag har jag äntligen börjat min ledighet, är ledig i 11 dagar nu, har gjort lite ärenden idag, och köpt ett par julklappar. Tror nog att jag är klar med det mesta i julklappsväg nu faktiskt.

Hoppas bara nu att det fryser till och att vi får lite mer nysnö på den här trista blanka isen, skulle vara för härligt.

Barnen är hos sin pappa i veckan, förutom min äldsta som är 19, han brukar vara hos mig för det mesta, det känns allt lite tomt i huset utan kidsen, omän de mest håller till i sina rum eller med kompisarna.

Jag skriver ner receptet på knäcken här så får ni gärna prova, har provat mig fram på tiderna och dessa funkar bra i min micro som är av normaltyp..

Kram Monica


Obs, gör inte dubbel sats, utan gör flera satser istället!

KNÄCK  ca 30 st

1 dl grädde

1 dl sirap

1 dl socker

ev. lite skållad hackad mandel

1 msk margarin


Koka på full effekt i micron i en microsäker glas eller porslinsskål i

3 min rör om, +

3 min , rör om, +

2 min...

Kolla så den har fått en fin ljusbrun/mellanbrun färg, om inte, kör 30 sek till...

Häll upp i formar...




Av Monica - 16 december 2008 11:51

Bara en uppstigning kvar, sen har man 11 dagar ledig, känns rätt underbart, för det är lite slitigt med 12-timmars skift på skolan.

Jag måste ju upp tidigt för det tar ju en stund att köra till Luleå också, men jag tycker ändå det är bättre med tre 12-timmars skift per vecka än att pendla varje dag,  fast jag måste ju göra teori hemma också, så helt ledig är jag ändå inte!

Under ledigheten ska jag fösöka hitta lite julklappar att köpa, och koka knäck, som är ett måste till julen. Sen jag fick recept på micro -kokta knäck så går allt som en dans,  blir helt underbart goda, och inget som bränner fast...Ska lägga ut receptet här så snart jag kan, är på skolan just nu!

 Skriver mer senare..


Kram Monica

Av Monica - 13 december 2008 21:52

Då var det redan Lucia, tänka sig ,Men inte en enda Lucia har jag sett till idag, men spelat julskivor medans jag kokade en stor gryta med palt! Tänka sig, bara 11 dagar kvar till julafton, tiden går fort, och man börjar känna lite julstress...

Tråkigt men sant, men så är det, inte för att jag ska göra nåt speciellt mycket mat och fikabröd. Barnen ska äta julmiddag hos deras pappa, och jag och Kent ska till mina föräldrar och äta julmiddag, men lite vill man ändå allt ha i kylskåpet. Som sillsallad, skinka och gravad lax, det vill jag inte vara utan. Ja, Janssons frestelse är ju också ett måste... Och någon god dessert...Mums...

Jag har faktiskt redan tjuvsmakat av ett julbord. Vi var på Western farm för ett par veckor sen, och visst, nog var det mycket gott där, men tycker som ändå att det är lite speciellt att vänta på maten till julhelgen, egentligen är det ju inget märkvärdigt man har på bordet, vanlig mat , men på julbordet har man ju möjlighet att välja av allt det goda samtidigt, och så är ju själva stämningen det viktigaste...

Måste ju bara få säga vilka proffsiga artister som sjunger på Western Farm, dom är ruggigt skickliga, och bjuder verkligen på sig själva, Tummen upp för dom!

Nu ska jag fortsätta att se på filmen "Spanglish" på tv...

Ville sätta in en luciabild dagen till ära, men hade ingen på datorn, så det fick bli en bild på mig och barnen från förra julen!

Kram Monica

Av Monica - 11 december 2008 11:20

Nu är jag på skolan , har lunchrast och tänkte passa på att skriva några ord här. Har gått drygt halva utbildningen redan på min svetsutbildning i Luleå, och väntas bli klar med den i början av mars, bara hoppas att man får ett bra jobb då, men i dessa bistra tider törs man inte hoppas för mycket tyvärr.

Det blir en rejäl omskolning från barnskötare till svetsare, helt annorlunda, men är något jag tänkt på under väldigt lång tid, och nu dök tillfället upp när jag blev uppsagd från min tjänst sen 10 år , då kommunen skulle dra in på dagmammor.

Känns i alla fall spännande och kul att komma sig ut och jag har otroligt bra lärare och kurskamrater här på skolan.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och kolla in nya fynd på Blocket.se, är allt lite Blocket-beroende som många andra...(Hihi), inte så ofta man köper nåt, men jag har allt gjort några riktigt bra fynd där.

Ha en bra dag!

Kram Monica

Av Monica - 9 december 2008 18:45

Ja, då var det sista dagen på min långledighet för denna gång, otroligt så snabbt det går.

Tycker jag har åkt som en fis i en påse idag, har hunnit avverka en lista på ärenden som bara var tvunget att göra, bl a köpa lite julklappar och så!

Dessutom hade jag tid hos tandläkaren i em, tänka sig , 1000 kr för att plågas en timme, man hade garanterat kunna haft roligare för dom pengarna, dessutom ville han att jag skulle komma tillbaka om ett par veckor och laga ytterligare ett hål, suck!! Nåja, halleluja för att det finns bedövning att få ...

Kylan verkar hålla i sig här, just nu är det -18.7 grader, och tack och lov för att min hund fryser mer än mig, så jag kan stanna inne i värmen med gott samvete, inte ens hennes skoteroverall hjälper mot kylan, värst är det för de små tassarna, har försökt med strumpor,har t om köpt små skor till henne, men de sparkar hon av sig efter att klivit några steg "I luften", nä dom gillar vi inte...

Nu ska jag gå och ta mig en kopp kaffe, och hoppas att min själsfrände ringer snart och säger att han kommer och hälsar på mig ikväll!

Kram Monica

Av Monica - 7 december 2008 23:37

Godkväll alla därute...

 Här kommer jag med min bloggsida, känns himla spännande att ha skaffat en sådan, tack vare min son faktiskt som också bloggar här, och att det var så enkelt som några få knapptryckningar kunde jag aldrig ana.

Lite svårare var det att komma på ett bra namn på bloggen, men till slut så blev det namnet blackpearl som jag kallade min motorcykel som jag tyvärr fick sälja i juni.

Eftersom jag blev uppsagd från min tjänst som barnskötare pg a arbetsbrist så fick det bli lite åtstramingar på det som gick, men vi fick iaf några härliga mil tillsammans, jag och blackpearl!

Kanske om jag får jobb efter min avslutade utbildning det blir en ny pärla, vi får väl se...

Oj, vad lätt det gick att skriva här, orden bara flyger fram, kul, hoppas det håller i sig!

Men nu är klockan en hel del och det är dags att stänga av datorn, visserligen är jag ledig i morron, nästan, ska plugga lite teori här hemma vid datorn.

Nåja, nog för denna gång!

Sov så gott alla människor där ute...

Kram Monica

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Det här är jag som skriver här, Monica var namnet! Välkommen hit!

Tiden

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<<
December 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Bloggar

Kategorier

Länkar

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards