Monicas vardag!

Alla inlägg under augusti 2009

Av Monica - 14 augusti 2009 15:58

Personalfest ute i det gröna ikväll med trevligt sällskap och god mat...


Nu är jag ledig tills på torsdag nästa vecka, förutom att jag ska "jobba" och träna att svetsa på tisdag på Vattenfall. Chefen där ringde mig idag och sa att jag kunde åka och hämta ut nya skyddskläder...Inte dumt! Har inte ens fått en T-shirt under mina 10 år åt Piteå Kommun!


Barnen har just åkt till sin pappa över helgen och nu ska jag hoppa i duschen och fixa mig i ordning för att sen cykla iväg...

Återkommer sen med hur kvällen varit!


Ha en riktigt fin kväll....

Kram Monica

Av Monica - 12 augusti 2009 19:54

Tjipp, tjopp nu är jag i Älvsbyn. Blev lite kramsugen, hehe...

Nu törs man ju köra med fräscha däck också!


Ska å jobba 12-21 i morron, men först på Vattenfall och sen hem och äta lite.

Min bror ska komma å visa en bil i morron efter jobbet. En liten Ford Fiesta som hans kompis äger och ska sälja. Har tingat den osedd. Broder har fixat en hel del på den och känner till den, han tycker den är riktigt fin för sin ålder. Ska köpa den för 2500 kr, förtusan den tar 0.4 och skatten är på 600 kr. Ska sälja escorten och köra med fiestan tills jag hittar en annan bil.

Sonen som håller på att ta körkort får ta fiestan sen. En billig förstabil som han har råd att äga. (Fast den ska stå på mig, annars har ingen råd att betala försäkringen!)


På tal om försäkringar igen... Min äldsta son köpte en gammal Corolla för ett par år sen. Trafikförsäkringen skulle gå på 12000 kr per år om den stod på han, och 2000 kr om den stod på mig... Gissa vem den står på??

Fan, inte klokt...

Tror det är 10000 kr jag betalar per år i bara försäkringar, och vad får man när man behöver dom???  NADA! Bara betala mer....

Känner mig lite uppretad på allt vad försäkringar heter...


Förresten...Hm... Barnen har faktiskt fått ut lite från deras sjukförsäkringar pga olika sjukdomar, visserligen var det ett jäkla kämpande från min sida....Så okej, vissa försäkringar kanske är bra, bara du har tålamod och tar reda på dina rättigheter!

Av Monica - 12 augusti 2009 14:58

Jag och dottern har varit på stan och flanerat idag...Hittade faktiskt inget annat än 2-pack svarta leggings. (Och 2 kassar med gott och Blandat från systemet)

 Provade ett elegant linne men såg ut som en flodhäst...Fort av med det och så var det färdigprovat kläder för idag...Ingen köp av kläder idag inte!


Jag och dottern åt lunch på Pentryt, jag tog wokade räkor med grönsaker i shezhuansås eller hur det nu stavas. Dottern åt tandoorikyckling. Mycket,mycket gott var det.


Sonen väckte mig kvart i åtta i morse, var meningen han skulle ta bussen idag till Bergsviken där de skulle röja träd och buskar.

Tänkte jag skulle få sova ut lite, men det regnade så då skulle de vara i garaget i Öjebyn och jobba . Dit måste man byta buss och tjorva på så jag hoppade i kläderna och skjutsade han. Åkte runt på däckfirmorna och jagade ett däck i samma veva. På tredje stället hade de beg. däck till min bil. Det visade sig att kården kommit fram även i mitt andra framdäck, så jag köpte och bad dem lägga på 2 st däck... 600 spänn fattigare, men en bil som funkar iaf... De sa att jag haft tur, däcken kunde ha exploderat när som helst... Tur i oturen....


De ringde från jobbet nyss och frågade om jag kunde jobba 3 dagar i veckan i två veckor till.... Hoppas det funkar, måste först in på Vattenfall i morron bitti och höra när jag ska ta certifikatet och när jag kan "praoa" där.... Men kul att man får jobba extra på sjukhemmet iaf....Trivs ju så bra och med mina underbara arbetskamrater... Gud, vad jag har saknat det när jag jobbat ensam hemma i tio år, det inser jag ju nu!

Av Monica - 11 augusti 2009 21:03

Kent har köpt en "ny" skoter, så nu har man fått konkurrens av lilla "Sue".

Nåja, tror inte hon har lika goda pussar... :)

Men förstår att han längtar att få sätta (sig) på henne när snön dimper ner... hihi


PS. Jag är absolut inte svartsjuk, bara glad för hans skull! :)

Av Monica - 11 augusti 2009 20:38

Man kan göra roliga saker med sin mobil om man har lite att göra...

Av Monica - 11 augusti 2009 17:21

Är ledig i två dygn...

Slutade 12 idag och åkte och letade ett beg. däck men hittade inget i min dimension. Ska förbi en däckfirma i morron och höra om de har ett däck till lilla mig...


Grattade syster yster som fyller 39 år idag, det är många som fyller i augusti. Min andre son fyller 18 på söndag...

Jag och min bror hade köpt en solstol, en badenbaden åt henne. Hon sitter jämt ute på sin altan och har bara vanliga plaststolar, så gissa om hon blev lycklig!


Hann även in på Vattenfall för att prata om certifikatet jag ska ta , man måste ha det för att få jobba på industri. Ska återkomma på torsdag då rätt man är på plats. Ska försöka få komma en dag till veckan och träna att svetsa lite, det var ju ett tag sen nu.


Dottern hade halsfluss, var hos läkaren i eftermiddag och hon fick penicillin. Hoppas det hjälper snabbt och att vi andra inte har blivit smittade!


Nu ska jag surfa vidare lite...

Förresten , ni som såg Prison Break i går.... Vilken sorglig avslutning på programmet. Trodde det var det sista, men icke det...

Av Monica - 10 augusti 2009 18:33

...vad tiden går...

Idag fyller min äldste son 20 år! Vi åkte och gratulerade han efter jobbet. En tårta hade han köpt...En shwartzwald  som jag kan äta också, gulligt...

Bjöd honom på middag på pizzerian i närheten sen... Tyckte det var så varmt där ute där vi satt så jag orkade inte beställa nån mat, har tagit upp en förpackning Sushi som jag hade i frysen istället. Väntar på att de ska tina...


I morgon slutar jag 12, och har en lista på ärenden jag måste göra efter jobbet...Puh...


Ikväll är det både Lipstick Jungle och Prison Break, jippie...




Av Monica - 10 augusti 2009 14:57

Min älskade son på din 20-årsdag...

Presentation


Det här är jag som skriver här, Monica var namnet! Välkommen hit!

Tiden

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Bloggar

Kategorier

Länkar

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards