Haft min lediga dag idag, och passade på att baka lite matbröd till dottern.
Hittade receptet på www.hittarecept.se
Du kan även läsa receptet här under bilden.
Jag följde faktiskt receptet förutom att jag uteslöt brödkryddor och satt i lite havssalt istället,
samt att jag strödde över lite krossat havssalt över degen i långpannan innan gräddning.
Siktbitar i långpanna
För 1 långpanna
Ett gott och snabbt matbröd.
Ingredienser
50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1/2 dl sirap
1/2 msk salt
1/2 påse brödkryddor
Ca 9 dl rågsikt
Ca 3 dl vetemjöl
Gör så här
Smält matfettet, häll i mjölken, värm till 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt sirap,salt,kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig och låt jäsa i ca: 40 min.Ta upp degen och knåda den väl. Kavla ut degen till en stor kaka som läggs i smord långpanna. Nagga och ruta med en mjölad kniv.
Grädda i mitten av ugnen tills det fått fin färg å ser färdig ut i 200 grader. ( ca 15-20 min)
Helen
10 november 2011 16:34
Det såg gott ut, måste testas någon dag ; ).. Kul med nya recept.. Kram
Monica
10 november 2011 19:26
L sa det var supergott, själv får man ju inte smaka nåt med gluten :(
Kram
Maya
11 november 2011 08:08
Åååh, det såg ju jättegott ut! Måste prova detta nån dag! Tack för tipset! :)
Ha en fin fredag och helg!
Kramar!
http://maypel.wordpress.com
Monica
11 november 2011 15:50
Och så var det så snabbt och enkelt att baka, gör ju inget, hihi.
Tack snälla, önskar dig/er detsamma, kram
Monica
11 november 2011 15:49
Smakade visst gott också sägs det, får ju inte äta gluten själv.
Tack snälla, önskar detsamma till dig, kram