Direktlänk till inlägg 31 januari 2016
Superenkla att göra och väldigt goda.
En lchf favorit än så länge och blev kanon till hamburgerbröd. Lätta och luftiga.
Receptet kommer från www.tjockkocken.se som har många bra tips och recept.
Det blir 8-9 platta bröd eller 6 st tjockare bröd.
3 ägg (har du små ägg så ta 4 st)
2-3 msk philadelphia
3-4 dl riven ost
1,5 tsk bakpulver
1-1,5 msk fiberhusk
2 msk linfrön (kan bytas mot valfria frön)
sesamfrön att toppa med
Vispa äggen fluffigt med elvisp ett par min. Blanda i fiberhusk, philadelphia, bakpulver, riven ost och linfrön. Blanda smeten väl. Klicka upp på bakplåtspapper (ca 1,5 msk stora klickar) och toppa eventuellt med sesamfrön.
Stoppa in plåten i ugnen på 200 grader och kör ca 12-13 min beroende på hur er ugn är samt hur stora ni gör plättarna. Håll lite koll. Jag brukar köra 12-13 minuter. Vill man ha dom ännu mer välgräddade så kör 15 min, men inte för högt upp i ugnen så dom bränns.
När dom är klara ser dom ut såhär i platt format:
Och i lite fluffigare format:
För att få denna mängd har jag 2,5 gånger orginalsatsen ca.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 | 19 |
20 | 21 | 22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | 31 | |||
|